KAÇ
KİŞİLİK
24 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
45 dakika
Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet kuru patlıcan
- 12 adet kuru dolmalık biber
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet küp şeker
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı taze nane
- 4-5 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin:
Ekşili Kuru Dolma Tarifinin Püf Noktası
Sosu için kullanacağınız suyu patlıcan ve biberleri kaynattığınız suyu süzerek kullanabilirsiniz.
Ekşili Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcan ve biberleri iyice yıkayıp suda 10-15 dakika kaynatıp soğuk suya alıp süzün.
- Soğanı ufacık doğrayın ve zeytinyağın da kavurun. Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin.
- Domates rendesi ilave edin ve 1-2 dakika kavurup 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 5 dk kadar pişirin.
- Amaç hafif pirinci öldürmek pişirmek değil. Hazır olunca bir kaba alıp nar ekşisi, limon suyu taze nane ve maydanoz ilave edin.
- Patlıcan ve biberleri bir parmak kalacak şekilde harç ile doldurun. Tencereye patlıcanları dizin. Üzerine biberleri dizin. Onları kaynattığınız sudan 1 buçuk su bardağı ısıtıp süzün.
- İçine diğer malzemeleri ekleyin ve dolmaların üzerine sosu dökün. Tencere boyundan ufak bir tabağı ters çevirin ve üzerine yerleştirin.
- Kapağı kapalı, içi hazır olana kadar pişirin.(yaklaşık 45 dk)
- Ocağı kapatın ve tencerede dolmaları soğumaya bırakın. Sonra buzdolabına kaldırın.
Yorumlar
Yorum Gönder