Water patty (Su böreği)

Su Böreği – Water Patty (turkish lounge)

Malzemeler:

  • 8 su bardağı un,
  • 5 yumurta.
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • bir miktar ılık su,
  • yarım kg peynir,
  • yarım demet maydanoz,
  • sıvı yağ

Su Böreğinin Yapılışı:

Un, yumurta, tuz ve ılık suyla biraz sert bir hamur yoğrulur. iyice yoğrulan hamur yarım saat kadar dinlendirilir. Sonra 9 eşit beze yapılır. Bu bezeler biraz kalın açılır. Açılan 7 yufka temiz bir yere ayrı ayrı serilir,kalan 2 yufkanın biri iyice yağlanmış büyük yuvarlak bir tepsiye serilir.Diğer yufka en son üstü için 4’e katlanıp bir kenara konur.

Bu arada büyük bir tencereye su doldurulup kaynatılır ve biraz tuz atılır,bir tencereye de soğuk su doldurulur. Hafif kurumuş 7 yufkayı teker teker önce sıcak suya atılır sonra kevgirle çıkarılıp soğuk suya alınır, fazla suyu süzdürülüp tepsiye döşenir. Her yufkanın üzerine biraz yağ serpilir. 4. yufkada peynir ve ince kıyılmış maydanoz karışımı eşit bir şekilde konur.

Bu şekilde işlemi bitirip en üstte ayrılan yufka haşlanmadan serilir. Ocağın üstünde eşit olarak her yeri pişirilir sonra bir tepsi yardımıyla börek çevrilir. Tepsiye biraz daha yağ konur ve aynı şekilde pişirilir ve su böreğimiz servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun..

İngilizce Yemek Tarifleri: Water Patty (English translation)




Ingredients:
8 water glass flour
5 eggs
1 tea spoons salt
some warm water
half a pound of cheese
half a bunch parsley
Oil
  • How To Make Water Patty:


Flour, eggs, salt and with warm water kneaded a bit stiff dough. Thoroughly kneaded dough for half an hour rest. After 9 is equal glands done. These glands a bit thick pop-up 7 sheet of dough where clean laid separately.

The remaining 2 sheet of dough one well-oiled big round a tray laid. Other sheet of dough for the latest up 4 folding put aside. In the meantime big a pot water filled boil and put a little salt. In a pot filled with cold water. Mild dry sheet of dough one by one ago hot water after removed taken cold water is taken. Drain excess water and the tray is laid. On each sheet of dough sprinkled with a little oil.


Fourth sheet of dough cheese and a mixture of finely chopped parsley,is placed on an equal basis. Finishing the process in this way uppermost allocated sheet of dough boiled laid. on the stove cooked on each side of the equal. After turn with the aid of a tray pasty put a little more oil in the tray and cooked in the same manner.


Good appetite..

Yorumlar