
Yapımı ise çok pratik. En önemli püf noktalarının başında kaşar peynirlerinizi buzlukta dondurmak geliyor. Böylelikle peynirler kurumayacak ve yerken nefis bir lezzeti olacaktır. Malzemeleri çıkarın hadi, enfes bir kaşarlı makarna yapalım bugün. Şimdiden ellerinize sağlık. 

KAÇ
KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA
SÜRESİ
5 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
25 dakikası
Kaşarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket spagetti makarna
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Makarnayı haşlamak için:
Kaşarlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Rendelenmiş kaşar peynirlerinizi 15 dakika buzlukta dondurun.
- Bir tencerenin içerisine su, tuz ve zeytinyağını koyun. Su kaynamaya başlayınca içerisine makarnaları koyun.
- Makarnanın arkasında yazan süre zarfı boyunca makarnanızı pişirin. Pişince bir süzgece dökün ve fazla sularını süzdürün.
- Ardından yağlanmış bir fırın kabının içerisine makarnalarınızı alın. İçerisine tereyağı, tuz ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
- Buzluktan çıkardığınız kaşar peyniriyle makarnanın üzerini kaplayın. Peynir eriyip kızarana 5-10 dakika kadar pişirin. Ardından fırın eldiveni yardımıyla çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyeler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder